A Himalája só története és előnyei

himalájasó6.jpgA modern orvostudomány előtt őseink is használtak már sót, például Himalája kristálysót, amivel gyógyították is magukat. A Himalája rózsaszín só valóban a Himalája hegységből származik, innen a név. A kutatások azt mutatják, hogy az eredeti Himalája só körülbelül 84 ásványi anyagot tartalmaz, éppen azokat, amelyek szükségesek az emberi élethez. Tehát valóban nem meglepő, hogy a régi időkben a Himalája kristálysót felhasználták a különféle egészségügyi problémák kezelésére is. Érdekel, hogy milyen előnyei is vannak ennek a csodálatos sófajtának? Nos, akkor hadd osszak meg veled személyesen néhányat közülük.

A valóság az, hogy a feldolgozott és mesterségesen előállított, illetve a Himalája só között ég és föld a különbség. A Himalája só egy természeti csoda, és egyáltalán nincsen benne semmiféle káros anyag. Ez egy természetes sófajta, amelyet ha megtisztítják és hevítik, akkor csak a nátrium-klorid maradna vissza, ami egyébként a hagyományos asztali só, és ami tulajdonképpen teljesen idegen az emberi test számára.

A Himalája só azonban nem ilyen, éppen ezért nagyszerűen lehet vele kezelni a különböző bőrbetegségeke,t például a pattanásokat. A Himalája só képes a bőrben található méreganyagokat is semlegesíteni. (Ezek a toxinok, melyek így megtapadnak a bőrfelületen okozzák többek között például az aknét.) A Himalája sóval nagyszerűen meg lehet tisztítanunk az arcunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://himalaja-so.blog.hu/api/trackback/id/tr596928951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása