Himalája sótalp

Mindenki tudja, hogy a só feloldódik a vízben, de mi történik, ha folyamatosan adjuk hozzá a sót? Egy idő után eléri az oldat azt a pontot, amikor a víz telítődik és kialakul egy tökéletes sóoldat, amit Himalája sótalpnak is neveznek. Amikor a víz telítődik, a só nem ülepszik le az aljára és nem oldódik tovább. Ez az egyszerű módszer lehetővé teszi, hogy a Himalája sót felhasználjuk lúgosításra, hidratálásra, tisztításra és méregtelenítésre. Ezt az oldatot fel lehet használni a bőrkiütések, a sebek lemosására, gargarizálására és tisztító célokra. De hogyan is készítsük el?

1. lépés

Helyezzünk néhány Himalája kristályt egy üvegbe, aminek van egy jól illeszkedő fedele. Adjunk hozzá jó minőségű forrásvizet, 2-3-szor annyit, mint a sókristályok. A Himalája sókristályokat lepje el a víz. Fedjük le az egészet és hagyjuk állni egy éjszakán át.

2. lépés

Ha a sókristályok feloldódtak, akkor adjunk még néhány Himalája sót a vízhez. A sótalp akkor lesz kész, ha a víz telítődik és a só megáll az üveg alján. Ezt az oldatot már lehet használni. Használat után mindig töltsünk hozzá egy kis vizet, hogy a sókristályok tovább oldódhassanak és később is felhasználhassuk őket.

3. lépés

Minden reggel, étkezés előtt igyunk meg egy pohár vizet, amibe egy teáskanálnyi Himalája sótalpat tettünk. A szervezet így megtisztul a méreganyagoktól és hidratálódik.

himalayan.jpg

Hogyan méregtelenítsünk a Himalája sóval?

1. Szórjunk egy teáskanál Himalája sót egy pohár vízbe. Ekkora mennyiséget fel lehet oldani folyadékban. Keverjük addig az italt, amíg a só teljesen feloldódik, majd igyuk meg ezt az oldatot minden ébredéskor. Ha a nagyobb kristályok nem oldódnának fel, akkor érdemes kanállal összetörni őket. A Himalája sós ital akkor a leghatékonyabb, ha éhgyomorra vesszük be.

2. Bőrön keresztül is méregteleníthetünk, ha Himalája sós fürdőt veszünk. Töltsünk meg egy kádat meleg vízzel. Az ideális hőmérséklet 38 fok körül mozog, mert ez nagyon hasonlít az átlagos testhőmérsékletre. Adjunk egy-két kiló sót a fürdővízbe. A legjobb, ha nagyobb szemcsés Himalája sót oldunk fel. Keverjük addig, amíg a só feloldódik. Ebben a fürdőben 20-30 percig áztassuk magunkat. Ezzel a módszerrel hatékonyan erősíthetjük az immunrendszert és gyógyíthatjuk az ízületi gyulladásokat, a reumát és a pikkelysömört is.

3. Inhalálhatunk is Himalája sóval. Egy serpenyőnyi vízhez adjunk 4 evőkanál sót és keverjük erősen, amíg a só feloldódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://himalaja-so.blog.hu/api/trackback/id/tr6912508335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása