A kősó és a kristálysó között már megjelenésben is sok különbség fedezhető fel. A kősó külső felülete matt és egysíkű, míg a Himalája só felülete csillogó és sokszögű szerkezetben fut ki. A Himalája só tehát már formájában is magasztosabb, amit annak köszönhet, hogy biokémiailag sokféle ásványi anyag alkotja. A kősó a konyhasó egy olcsó alternatívája, ami ugyan természetes, viszont sokkal kevésbé egészséges, mint a Himalája só. A só egészségügyileg pozitív rezonanciáját csak akkor tudjuk fogni, ha geometriai szerkezete magasabb rendű, kristályos, mivel így a szervezet fel tudja szívni értékes anyagait. Csak ilyen kristályos formában tudnak áthatolni az értékes ásványi anyagok a sejtfalon. A kősóból tehát a szervezet nem tudja kinyerni az értékes anyagokat, mivel azok nem elég kifinomultak ahhoz, hogy behatoljanak a sejtek belsejébe. A sejtfalon kívül pedig nem képesek metabolizálódni.
Fehér arany - fehér méreg
A só elengedhetetlen az egészségünkhöz, azonban ma már egyre többfelől halljuk azt, hogy a só számos megbetegedéssel is együtt jár. Az élet nem lehetséges só nélkül, viszont a túlzott sófogyasztás megöl minket. Miért van ez? Sajnos a hagyományos étkezési sónak ma már semmi köze nincs a Himalája kristálysóhoz, amiről most itt szó van. A hagyományos asztali só csak nátriumot és kloridot tartalmaz és mellőzi az értékes természeti vegyületeket, amik viszont a himalája sóban jelen vannak.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal