A Himalája kristálysó és a hagyományos kősó közötti különbségek

himalája2.jpgA kősó és a kristálysó között már megjelenésben is sok különbség fedezhető fel. A kősó külső felülete matt és egysíkű, míg a Himalája só felülete csillogó és sokszögű szerkezetben fut ki. A Himalája só tehát már formájában is magasztosabb, amit annak köszönhet, hogy biokémiailag sokféle ásványi anyag alkotja. A kősó a konyhasó egy olcsó alternatívája, ami ugyan természetes, viszont sokkal kevésbé egészséges, mint a Himalája só. A só egészségügyileg pozitív rezonanciáját csak akkor tudjuk fogni, ha geometriai szerkezete magasabb rendű, kristályos, mivel így a szervezet fel tudja szívni értékes anyagait. Csak ilyen kristályos formában tudnak áthatolni az értékes ásványi anyagok a sejtfalon. A kősóból tehát a szervezet nem tudja kinyerni az értékes anyagokat, mivel azok nem elég kifinomultak ahhoz, hogy behatoljanak a sejtek belsejébe. A sejtfalon kívül pedig nem képesek metabolizálódni.

Fehér arany - fehér méreg

A só elengedhetetlen az egészségünkhöz, azonban ma már egyre többfelől halljuk azt, hogy a só számos megbetegedéssel is együtt jár. Az élet nem lehetséges só nélkül, viszont a túlzott sófogyasztás megöl minket. Miért van ez? Sajnos a hagyományos étkezési sónak ma már semmi köze nincs a Himalája kristálysóhoz, amiről most itt szó van. A hagyományos asztali só csak nátriumot és kloridot tartalmaz és mellőzi az értékes természeti vegyületeket, amik viszont a himalája sóban jelen vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://himalaja-so.blog.hu/api/trackback/id/tr355389271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása