A Himalája só és a magas vérnyomás

himalájasó2.jpgA magas vérnyomás igen sok ember halálát okozta az elmúlt években. Amerikában a halálozások harmadik leggyakoribb oka a magas vérnyomás. Éppen ezért nagyon fontos, hogy vérnyomásunkat megfelelően szabályozzuk: a diéta és a rendszeres testmozgás sokat segíthet. A Himalája só fogyasztása előnyösen befolyásolja a vérnyomást. 

Gazdag ásványi anyagokban

A Himalája só számos ásványi anyagot tartalmaz, kinyerésétől függően változó mennyiségben. Minden típusú Himalája sóban a legnagyobb koncentrációban nátriumot és kloridot találunk, amik az asztali sóban is megtalálható. Ezek az ásványi anyagok adják a só ízét. A Himalája sóban azonban e két anyagon túl még számos más típusú ásványi anyag is jelen van: például nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, magnéziumot, vasat. Ezek az anyagok jótékonyan befolyásolják a vérnyomást. 

Hatása a magas vérnyomásra

A Himalája só bevitele fontos eszköznek bizonyulhat az egészségmegőrzésben, hiszen ez a típusú só nem okoz magas vérnyomást, ellentétben az asztali sóval, ami szinte csak nátriumot tartalmaz. A magas vérnyomás károsíthatja a veséket, a szívet és az ereket stb. A Himalája só azonban védi az ereket, megőrzi azok rugalmasságát, így a magas vérnyomás is megszüntethető a Himalája só rendszeres fogyasztásával. 

Sóbeviteli irányelvek

Érdemes az asztali só fogyasztását korlátozni és azt inkább Himalája sóra cserélni, mert ezzel sokat tehetünk vérnyomásunkért. Érdemes minél kevesebb sót használni és kerüljük a hozzáadott sót tartalmazó ételeket is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://himalaja-so.blog.hu/api/trackback/id/tr755311929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása