Az indiai fekete só előnyei

03_30_maillol-rippl_ronai.jpgAz indiai fekete só vagy más néven a Kala namak vagy sachal egyfajta indiai vulkáni kőzet, amelyet gyakran használnak ízesítésre Indiában, Pakisztánban, illetve más ázsiai országokban. A "fekete" só valójában egy rózsaszínes-szürkés árnyalatot jelent a vas és egyéb ásványi anyagok jelenléte miatt. Az indiai fekete sónak nagyon jellegzetes kénes íze van, gyakran emlékeztet a főtt tojás sárgájára. Az egészségügyi előnyeit az ajurvédikus gyógyászat már igen hamar felismerte, de egyenlőre még nem sok tudományos kutatást végeztek, amellyel bizonyíthatták volna ezen előnyöket. Azonban érdemes egy természetgyógyásszal vagy ajurvédikus orvossal beszélni a fekete só lehetséges egészségügyi előnyeiről, mert lehet, hogy mi is sokat profitálhatnánk a fogyasztásából.

Indiai Fekete Só

Az indiai fekete só használata elsősorban a ételek ízesítésére terjedt ki sok száz évvel ezelőtt a különféle ázsiai országokban a Himalája hegyei mellett. Eredetileg az indiai fekete sót Észak-India és Pakisztány természetes vulkanikus bányáiból, illetve a környező sós tavakból, pl. a Sambharból vagy Didwanából nyerték ki. Hagyományosan a sót hőkezeléssel dolgozzák fel, amely során szenet és különféle növényi anyagokat kapunk, melyek szulfidvegyületekben gazdag sötét kristályokként jelennek meg a fekete sóban. Hagyományosan a fekete só igen magas vasban és sok más egyéb ásványi anyagot is nagy koncentrációban tartalmaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://himalaja-so.blog.hu/api/trackback/id/tr467326604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása